Välkommen.

Historia, Nyheter och Mina tankar om Norrköping under 50 - 60 - 70 - 80 - talet och idag.

tisdag 29 juni 2010

Himmelstalund.

.....framme vid nästa skräphög. Fortsätter här min cykelfärd genom staden Midsommardagen (vi åkte hem tidigt från skärgården för det var molnigt och lite regn på förmiddagen). Efter Folkets park dramat så kom vi fram till "Himpan" och Himmelstalundsfältet där det verkligen var folktomt men icke skräptomt. Det var visserligen dan efter Sveriges värsta fylledag så man får väl inte döma för hårt men det var mer skräp, papper o skit än det brukar vara efter karnevalerna i stan. 
Men efter lite tänkande kom jag fram till att det knappast inte var någon som firat midsommar här på fältet eller runt parkeringen utan att det måste väl ha kastats dit av vanligt folk som stannat till för att bada eller sola på fältet.

Himmelstalunds fältet.
Här var soptunnorna verkligen inte tömda på ett tag så det är inte konstigt att det låg utspritt överallt, fåglarna hjälper väl också till ibland. Men om en spotunna är överfull så måste man väl tänka efter lite och ta med skräpet hem eller kasta det någon annastans, det säger väl sunda förnuftet. Det är väl annars kommunen som ska se till att tunnorna töms. 
Det var en repris från förra sommaren, när vi var ett par stycken som åkte upp till Glottern och Gransjön för att ta ett svalkande dopp i värmen. Stanken började så fort vi kom ur bilarna, satan tänkte jag, här ligger det en död grävling nägonstans, men icke. 
Folk låg bland soporna och solade som om de vore installationer som man inte fick röra. Det såg för jäkligt ut, milt sagt. Herstadbergtippen ser bättre ut. Vi stack till Ågelsjön istället. Tänk turister som glider in vid Himmestalund och ska upp på tex hällristningarna, bada eller bara åka förbi på gamla E4-an, de växlar nog upp igen och tar fram kartan och siktar in sig på en annan stad, hej då Norrköping. 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...