Välkommen.

Historia, Nyheter och Mina tankar om Norrköping under 50 - 60 - 70 - 80 - talet och idag.

söndag 10 april 2011

Nyheter: En ny brandstation byggs norr om Norrköping.


NCC Construction Sverige bygger en ny brandstation norr om Norrköping som ersätter två brandstationer. Bättre tillgänglighet till stora vägar ska göra att brandkåren kan rycka ut snabbare. Uppdragsgivare är Eventfastigheter och ordern är värd 25 miljoner kronor.

Nyligen togs förstaspadtaget för en ny brandstation mellan Norrköping och Åby. Den ersätter en station vid Coop på Ingelsta och en nedlagd station i Åby. NCC anlägger mark och grunden, bygger ytterväggar, tak, fasad och samordnar hela entreprenaden för en 3 300 kvadratmeter stor byggnad.
– Den nya stationen ligger närmare riksväg 55 och 56 och E4:an så att fordonen kan ta sig fram snabbare vid en utryckning än idag. Den nuvarande brandstationen i norra Norrköping har blivit inbyggd av en handelsplats och framkomligheten begränsas vid lönehelger då många handlar, säger Magnus Nilsson, vd på Eventfastigheter i ett pressmeddelande.

Stationen får plats för sju brandfordon. På övervåningen byggs sovrum, kök och dagrum för åtta brandmän per skift. Det blir ett lågenergihus med bland annat extra välisolerade väggar, som också bidrar till en bättre och tystare inomhusmiljö. NCC samordnar även de många installationerna för kommunikationer och larm.

NCC arbete har startat och beräknas vara klart februari 2012. Totalt sysselsätts åtta personer i arbetet.

KällaByggnyheter.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...