Välkommen.

Historia, Nyheter och Mina tankar om Norrköping under 50 - 60 - 70 - 80 - talet och idag.

lördag 21 maj 2011

Nyheter: Kopparhammaren 7 står snart färdig.

Fastigheten Kopparhammaren 7 ligger i Norrköping Science Park, i anslutning till Norrköpings Visualiseringscenter C, i ett kvarter som till stor del ägs av fastighetsbolaget Klövern. Biografen Cnema och spetsföretag inom IT och animering blir de första hyresgästerna som flyttar in.
De flesta av byggnaderna i kvarteret Kopparhammaren ägs av fastighetsbolaget Klövern. Byggnaden som tidigare beboddes av Brink Förnicklingsfabriken AB förvandlas nu till bio och kontorshotell.

- Vi investerar cirka 80 miljoner på att rusta upp de slitna industrilokalerna, berättar Klöverns enhetschef Mikael Forkner när vi vandrar runt innanför de spännande fasaderna. Biografen Cnema, tidigare Harlekinen, kommer att utgöra ungefär en fjärdedel av byggnaden, resten blir kontor och kontorshotell, fortsätter han.

Den 9 september slår Cnema upp sina portar mot Kungsgatan och kommer, förutom tre salonger i olika storlek, innehålla film- och medielabb. Det blir den sista pusselbiten i Visualiseringscenter C med film och media för alla, särskilt barn och unga.
De första företagen som flyttar in i de luftiga och ljusa lokalerna i kontorshotellet är Gaia System AB, ett av Östgötaregionens största IT-konsultföretag och animationsföretaget Effektfabriken.
Själva kontorshotellet kommer Klövern att driva själva - och i det ingår gemensamma sammanträdes- och fikarum, pentry, skrivare, städning, bredband och annat som brukar höra till ett kontorshotell.
- Norrköping Science Park har ju sina fokusområden inom visualisering, interaktiva tjänster och tryckt elektronik och det skulle därför vara naturligt att företag inom något av dessa områden blir våra framtida hyresgäster, säger Mikael Forkner.

Bygga broar
Omgivningen kring området är optimal med närhet till city och resecentrum, Norrköping Science Park, Visualiseringscenter C och Linköpings universitet - campus Norrköping. Det finns även flera gymnasier i närheten: Plusgymnasiet, Kunskapsgymnasiet och Film- och musikgymnasiet.
Att bygga broar mellan kommunen, gymnasieskolor, näringsliv och universitet är viktigt för området. Bokstavligt talat ska det inom en snar framtid byggas en bro mellan Kopparhammaren och universitetet.

- Det symboliserar hur viktigt det är att dra nytta av varandras kompetens för att enskilt, och tillsammans, kunna växa. I framtiden kommer vi kanske att se ett bostadsområde, studentlägenheter, restauranger och butiker i området - det finns några fastigheter kvar som alla har stor potential, menar Mikael Forkner.

Källa: MyNewsDesk.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...