Välkommen.

Historia, Nyheter och Mina tankar om Norrköping under 50 - 60 - 70 - 80 - talet och idag.

torsdag 19 augusti 2010

Nyheter: Det byggs i Norrköping.

Nya bostadsrätter byggs och planeras.
Det både byggs och planeras för nya bostadsrätter i centrala Norrköping. Men vissa projekt har fått ritas om. Det blev antingen för stora och för dyra eller för svåra att sälja.
Att bygga bostäder är dyrt och de flesta aktörer vill ha närmare 70 procent av planerade lägenheter sålda innan man börjar att bygga.

För det stora bostadsprojektet Vasastan på Ljurafältet gick det trögt i försäljningen av bostadsrätterna. De blev för stora och därmed för dyra.
- Vi har tagit fram en ny ekonomisk plan, som innebär att vi gjort lägenheterna mindre, säger Hans Lundin, vd för Riksbyggen till NT.
Totalt rör det sig om 250 nya bostadsrätter i ett samarbete mellan Riksbyggen och HSB Östra Östergötland, uppdelad i etapper.

Den tidigare textilfabriken Törnell och Ringström i kvarteret Kroken längs Garvaregatan är samtidigt ombyggd till ett av Norrköpings mer exklusiva boenden, med företaget Bethaagen AB som byggherre. Totalt 40 bostadsrätter, de flesta på över 100 kvadrat och med en takhöjd upp mot fyra meter.
- Alla lägenheter såldes innan utsatt datum, säger Magnus Dahlgren, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling. Det är ganska unikt för ett sådant här projekt, särskilt när vi då befann oss mitt under brinnande finanskris.

Två andra byggen som pågår är vid Saltängsgatan och vid Enebygatan. Vid Saltängsgatan ska det uppföras 47 bostadsrätter i kvarteret Stenhuset. Och vid Enebygatan byggs det nya bostadsrätter i den gamla textilfabriken Järven.
[Norrköpings Tidningar]

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...