Välkommen.

Historia, Nyheter och Mina tankar om Norrköping under 50 - 60 - 70 - 80 - talet och idag.

söndag 11 juli 2010

Piskan: Lilla Älgsjön.

En biltur ut till en Kolmårdsjö stod på dagordningen idag (lördag) och lotten föll på Lilla Älgsjön. Stora Älgsjön hör man sällan något om, den har försvunnit bakom lillebror, undrar om det går att bada där? Lilla Älgsjön är en fin skogsjö men själva "stranden" där man kan gå i någorlunda säkert, utan att halka på stenar och bryta benen, är ett begränsat område. Men blickar man vidare ut och är beredd på att använda de två kroppsdelarna du har under dig så finns det faktiskt rätt så stort område att välja o vraka över.
Lilla Älgsjön.
Självklart så åkte jag fel och hamnade halvägs upp till Drömgruvan så jag blev tvungen att köra SS1(specialsträcka 1) i svenska rallyt tillbaka för att köra in missad tid.
Väl på parkeringsplatsen nedanför sjön, som förresten ligger på 118 m höjd övh, så fick vi naturligtvis göra bekantskap med ett sopberg vid de tre överfulla tunnorna som stod där. Mycket gnäll från mig om sopor här, men det ser inte trevligt ut.

Vi hörde säkert fem olika språk som studsade runt uppe vid sjön från alla möjliga håll och kanter, så det är säkert många turister som styr in här och tar sig ett dopp eftersom badet ligger bara ett par gaspådrag från Europaväg 4. Nog borde man ha en sopsväng på morgonen på ett sådant här internationellt bad innan alla människor kommer till platsen och varför inte ta ner några fler träd precis vid badet så folk får lite mer chans att få några solstrålar på sig och inte bara barr.
"You never get a second chance to make a first impression" som det heter.
Annars så är Lilla Älgsjön faktiskt en riktig trevlig bekantskap.

När man själv är utomlands, och ser lite skräp utanför Hotellet bara, så gnäller man och tycker till - Är det ingen som sköter rengöringen här - Gud va smusigt det är här....osv osv.
Men här i Svedala är det ingen som bryr sig om en badplats vid en fin skogsjö ser ut som en soptipp.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...