Välkommen.

Historia, Nyheter och Mina tankar om Norrköping under 50 - 60 - 70 - 80 - talet och idag.

lördag 24 juli 2010

Nyheter: Max och Pizza Hut till Norrköping.

Snart öppnar snabbmatskedjorna Max och Pizza Hut varsin restaurang i Ingelsta. Det innebär 65 nya arbetstillfällen till Norrköping.

- Vi kommer att behöva anställa 50 nya medarbetare, hälften är heltidstjänster, säger Max:s vd Richard Bergfors.

Med 160 sittplatser inomhus och lika många utomhus, kommer den nya restaurangen bli Max:s största i Sverige.
- Vi tror stenhårt på den här satsningen. Vår restaurang vid Resecentrum är en av dem som går allra bäst i hela landet. Vi har länge tittat på hur vi ska kunna expandera i Norrköping. Norrköpingsborna gillar vårt koncept och vi kommer förmodligen starta fler ställen i stan framöver, säger Richard Bergfors.

Miljöhus
Max har tagit fram ett helt nytt miljöhus för sin restaurang. Solceller på taket kommer att driva hamburgergrillarna och miljösinnade gäster kommer att kunna ladda sina elbilar på parkeringen. Om vintern inte blir allt för hård räknar Richard Bergfors med att öppna det nya stället i november.

Utanför storstäder
Pizza Hut
har länge sneglat på Norrköping som en ny marknad och nästa år gör de slag i saken och öppnar en restaurang bredvid det nya Max. Björn Källström är vd för Pizza Hut i Sverige och han berättar om etableringen i Norrköping.

- Vi har börjat expandera till storstäder utanför Stockholm och Norrköping är ett viktigt regionalt centrum i Östergötland som vi vill satsa på. Vi har funnits länge i Västerås, som är en jämförbar stad i storlek, och det har funkat bra, säger Björn Källström.

Han berättar att etableringen av restaurangen innebär ett tillskott med arbetstillfällen till Norrköping med 15 hel- och deltidstjänster. Pizza Hut räknar med att öppna i slutet av januari nästa år.

Trots att det börjar bli trångt med matställen och butiker vid den tungt trafikerade rondellen i Ingelsta har de två restaurangerna efter en utdragen process beviljats bygglov av kommunen.

Källa: Norrköpings Tidningar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

More burger.

Anonym sa...

Vilken buss går ut till restaurangerna?

Anonym sa...

117

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...