Välkommen.

Historia, Nyheter och Mina tankar om Norrköping under 50 - 60 - 70 - 80 - talet och idag.

fredag 23 juli 2010

Piskan: Solskydd och promenadstråk.

Piskan viner över staden igen. Häromdagen blev det så att jag helt plötsligt befann mig nere vid strömmen bredvid Carl Johans park. Vi tog en svalkande glass vid den kiosk som återfinns finns vid Saltängsbrons norra brofäste.
Själva byggnaden eller personalen fanns det inget att klaga på direkt, men det blev annat som piskan fick arbeta på, när man försökte få tag i en skuggig plats att sitta på. Glassarna smälte snabbare än glaciärerna gör i denna globala uppvärmningens tider så det gällde att snabbt hitta en njutningsplats att gå från stående till sittande på.
Promenadstråket vid strömmen.

Att det finns ett fik/glass kiosk på detta ställe är bra men då gäller det att det finns stolar och parasoll så människor som kommer till platsen inte går därifrån för att det inte finns möjlighet att sitta eller kunna skydda sig för solen obarmhärtiga strålar.

Som i dataspelet "Roller Coaster  Tycoon", där man ska försöka bygga och driva en nöjespark från första spadtaget, gäller det att ha en bra kombination av saker runt attraktionerna för att få mycket folk att komma dit och att sedan återvända igen. Missar man något så uteblir kunderna och attraktionen måste läggas ner eller göras om. I verkligheten behövs det mer än ett par klick med musen för att reparera skadan. Carl Johans park och dess omgivning är bland det första som nyanlända via tåg upplever när de kommer till Norrköping så här gäller att det ser ordnat ut, vilket det gör till en viss del med några undantag.

Promenad stråket bort mot "gamla" Palace från kaktus planteringen och glasskiosken måste väl vara något som har glömts bort totalt. Det ser helt enkelt inte tipp topp ut. Ska det inte göra det? Det ligger väl ändå mitt i city och det rör sig en ansenlig mängd människor runt strömmen på dessa promenadstråk dag som natt. Det skulle väl inte vara någon stor insats att klippa häckar, ta upp skräp, laga hål i betongen, sopa lite och kanske plantera lite nytt fräscha växter.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...